Om Tambours Have

Som en oase midt i den barske vestjyske natur ligger Tambours Have med sine smukke, særprægede og fremmedartede planter, vandløb, udskårne træfigurer og legeplads. Haven blev startet af skræddermester, Gerhard Tambour i 1939, og han drev den indtil sin død i 1978. Haven er ca. 25.000 m².

  •  

Forårsudsigt til den smukke bro i Japanhaven

Tambours Have er inddelt i forskellige tematiserede afdelinger, hvilket gør det spændende at gå på opdagelse i det grønne. I dag fremstår haven tro mod Gerhard Tambours oprindelige planer og idéer samtidig med, at der løbende kommer nye spændende tiltag

Hvert år besøger turister, familier og grupper Tambours Have for at opleve den særlige stemning i den gamle have. I den lille café kan du købe kaffe, the, is, sodavand og andet godt til ganen. Det er også muligt at forudbestille hjemmelavet lagkage og hjemmebagte boller, hvis I kommer som en gruppe.

IMG 1785 1

Kig ind i Lillehaven, der stadig fremstår, som Gerhard Tambour indrettede den i 50erne med sortmalede rafter og store fliser. Her sælger vi desuden et mindre udvalg af nogle af de stauder, du kan finde i haven.

Orangeriet indbyder til en stille stund, hvor man kan sætte sig og nyde den særlige stemning i de smukkeste omgivelser.  

I Storhaven finder du det største sammenhængende anlæg i Tambours Have. Udover den store græsplæne, hvor der bl.a. har været arrangeret gymnastikopvisninger, grundlovsmøder, folkedans og koncerter, finder du også det nyanlagte rosenbed.

I begge ender af Langhaven, som ligger på diget langs kanalen, står flotte store Rhododendronbuske, der om foråret blomstrer i et væld af farver.

Japanhaven er uden tvivl den mest eksotiske del af Tambours Have. Gerhard Tambour fik inspirationen til at anlægge en have i asiatisk stil efter en rejse til Thailand. Mange af havens planter stammer fra Japan og Kina, som f.eks. den kugleklippede Kinesisk Ene, som du finder ved siden af det smukke tehus.

Medicinhaven blev anlagt i 2016. Bedene er temaopdelte. Hvert bed indeholder planter, som afhjælper de samme symptomer/sygdomme.

Vi glæder os til at byde dig indenfor i Tambours Have.

Kontakt

Tambours Have
Bredmosevej 21
6800 Varde


Tlf. 75 29 83 24


Åbningstider:
1. maj til
30. september,
alle dage 10 - 17
Kalender
Kalenderarkiv
01.05.19 Haven Vågner

HAVEN VÅGNER

Vi markerer sæsonstarten med et ny…

28.05.19 Foredrag med Michael Nøhr

FOREDRAG

Michael Nøhr, der i dag arbejder so…

Kalenderarkiv